Hem

 

     Badtunna

 

    Priser

 

    Kontakt

 

 

 

    Meny 

 

 Aktuellt

 Info

 Bilder 

 Samarbetspartners 

 Gästbok

 

 

    Kontaktinfo

 

 Adress

Kraftvägen 48

605 80 Svärtinge

 Telefon

070-200 4421

 E-post

fredrik@badabadtunna.com

 

 

 

      Vanliga frågor

 

   
   

Hur lång tid tar det att fylla i vatten?

Hur lång tid tar det att värma tunnan?

Vilken ved kan man använda?

Vad är det för typ av kärror som tunnorna är monterade på?

Kan man montera bort tunnan från släpet?

Hur varmt skall man ha i tunnan?

Hur många kan man sitta i tunnan?

 

 

Hur lång tid tar det att fylla i vatten?

 

Beroende på vattentrycket i er bostad tar det cirka 2 timmar att fylla badtunnan. Tänk på att inte fylla badtunnan för full, fyll till cirka 15 cm under kanten. Nivån stiger när ni kliver i tunnan.

 

Innan ni stänger bottenpluggen kan det vara bra att skölja ut tunnan om den skulle blivit dammig under transport.

 

Hur lång tid tar det att värma tunnan?

 

Om starttemperaturen är 5 - 10 grader tar det ca 2,5 timmar att få upp badtemperaturen till 40 grader om det är -10 ute. Elda alltid med rätt vattennivå, eldar man utan vatten riskerar man att kaminen överhettas av den höga temperaturen och tunnan förstörs.

 

Kaminen är lätt att göra upp eld i och har ett mycket bra drag. Börja med att göra upp en lite mindre eld i kaminens inre del för att få igång draget och lägg sedan på mer ved. Reglera draget med locket. Innan elden tagit sig ordentligt kan du elda med locket nästan helt öppet och sedan stänger du det så pass att det fortfarande är bra drag i kaminen. Fyll kaminen med ved hela vägen upp till locket, så får du snabbare en behaglig temperatur. Det ska inte bolma ur skorstenen, då är locket för lite öppet. Vid optimal förbränning ryker skorstenen knappt alls.

 

                                        Eld i kaminen

 

Väldigt snart kommer vattnet börja cirkulera genom kaminens genomströmningskanaler. För att sprida värmen i tunnan kan du då och då röra om så att vattnet blandas.

Vintertid kan det vara lämpligt att inte lägga på mer ved när vattnet är ca 35 grader, annars är risken att vattnet hunnit bli för varmt innan veden brunnit upp.

Sommartid kan det vara lämpligt att inte lägga på mer ved när vattnet är ca 30 grader. Allt detta beror givetvis på omgivande temperatur samt hur torr ved man har.
Använd en termometer för att se när tunnan är redo för ett bad. De flesta föredrar en vattentemperatur på 37-40 grader.

 

Vilken ved kan man använda?

 

Vilken typ av ved man använder spelar ingen roll så länge den är torr. Man kan med fördel blanda upp veden med så kallade värmelogs som finns att köpa i byggvaruhusen. Värmelogs är kompakta och energirika och tillsammans med ved ger de en bra förbränning som snabbare värmer vattnet.

 

Vad är det för typ av kärror som tunnorna är monterade på?

 

Tunnorna är monterade på bromsade 80 km/h släp från SM-släpet i Karlskoga. Dessa dras med normalt B-körkort.

 

Kan man montera bort tunnan från släpet?

 

Tunnorna är fast monterade på släpen och kan inte demonteras. Detta för att det skall vara helt lagligt att framföra ekipagen i 80 km/h

 

Hur varmt skall man ha i tunnan?

 

Temperaturen är givetvis personlig men ganska bra riktlinjer är att man är försiktig så att man inte får för varmt i tunnan. Det är både trevligt och snabbt att höja temperaturen i tunnan jämfört med att sänka. Riktlinjer: 37-38°C skönt, 39-40°C riktigt varmt, över 41°C upplevs oftast som mycket varmt.

 

Hur många kan man sitta i tunnan?

 

Trätunnorna kan man sitta 8 vuxna ledigt i. Plasttunnorna rymmer 7 personer rymligt. Båda typerna är två meter i diameter men i plasttunnorna kan man inte sitta framför kaminen.

 

Webbdesign av Dan Kämpe - www.dkreklamlogodesign.se

 

Copyright © 2011 - Badabadtunna.com